pekándiós csoki_800x360

Nemzetközi zsűri díjazta új csokoládéinkat

Még csak pár hét telt el azóta, hogy bemutattuk pincészetünk boraihoz hosszú összekóstolási munkafolyamat során párosított, egyedi készítésű csokoládéinkat. Máris kaptunk egy igazán jó hírt. A Gere-chocoMe Pekándiós Raffinée csokoládénk a Great Taste nemzetközi versenyén három csillagos elismerést kapott, amelyet a 12 777 indulóból csak 205 termék nyert el. A Mandulás Raffinée is elismerésben részesült.

A Great Taste élelmiszereket értékelő versenyt 1994-ben alapították Nagy Britanniában. Legfontosabb célja, hogy a valóban kiemelkedő ízű termékeket keresse. Ennek érdekében az élelmiszereket vakon kóstolják kivonva a csomagolás és más marketing elemek befolyásoló hatását, hogy csak az ízekre, illatokra, textúrákra koncentráljanak. A zsűri étteremkritikusokból, séfekből, beszerzőkből, termelőkből és szakírókból áll.

A verseny a legkiemelkedőbb indulóknak egy, két vagy három csillagot ad. Utóbbi kategória a legmagasabb elismerés, ezt a nevezők kevesebb, mint 2%-a kapja meg. Ebbe a kategóriába került a Gere-chocoMe Pekándiós Raffinée csokoládénk, amelyről az egyik zsűritag a következő véleményt írta: „Ez egyike az ebben az évben a zsűri elé került legérdekesebb csokoládéknak. Újra meg újra meg kellett kóstolnunk, hogy át tudjuk érezni, milyen elképesztően széles a zamatok skálája. A csokoládé csúcskategóriájú. A szőlőmag kivonat kellemes savasságot ad, amelyet a só és a bors ellensúlyoznak, és mindez találkozik a hosszú, friss lecsengésben. Szokatlan és finom.”

Különösen örülünk ennek a visszajelzésnek, hiszen most már a szakértői vélemény is megerősít minket abban, hogy jó társaságba kerülnek csúcsboraink, a Villányi Franc, Kopar, Solus és az Attila, amelyeket ehhez a csokoládéhoz ajánlunk.

Ugyancsak elismerést vívott ki magának a Mandulás Raffinée is, amelyet a másodtöltésű hordóban érlelt vörösborainkhoz, a Járdoványhoz, Kékfrankoshoz, Cabernet Sauvignon Barrique-hoz, Syrah-hoz álmodtunk meg. A csokoládé a nemzetközi zsűritől kapott egy csillagot valamint a következő véleményt: „Ha félbevágjuk őket, látszik, hogy mennyi minden került ezekbe a kis finomságokba. Egyúttal a mandula minősége is feltárul. A zamatok tiszták és őszinték. Az őrlemény, a fekete csokoládé és a málna, a gyümölcsös élénkség – ezek mind harmonikusan összedolgoznak és az egészet feldobja a bors. Kezdetben a mandula nem tűnik többnek, mint a szépen kiegyensúlyozott és egymást kiegészítő ízek ropogós hordozójának. Ám amikor az összes bevonat elfogyott, a szájban még mindig elegendő mandula marad ahhoz, hogy finom pontot tegyen a falat végére.”

Miután a héten megérkeztek az oklevelek mivel mással, mint jó pár doboz csokoládé elfogyasztásával ünnepeltük a jó hírt.

Webshop