franc_800x360

Tematikus borkóstoló novemberben

„A cabernet franc Villányban találta meg természetes otthonát” 

Michael Broadbent 2000, Decanter magazin

Bár egy bordói házasítás nélkülözhetetlen alappillére, mégis, a sauvignon-nal és a merlot-al szemben sosem tudott igazán önálló fajtaborként nemzetközi sikereket elérni. A gyümölcs heterogén érésének köszönhetően mindig találunk éretlen szemeket a fürtökön, viszont két héttel korábban szüretelhető, mint egy sauvignon. Ráadásul éretlen aromajegyekre kevésbé hajlamosak az érett bogyók, így még a hűvösebb régiókban is beérik. Ha viszont a talaj és klíma is ideális, úgy rendkívüli minőségre képes.

Villányban 2014 óta önálló márkanév, mely a regionális eredetvédelmi rendszeren belül saját minőségi kategóriával rendelkezik. Minden év novemberének harmadik hétvégéjén pedig egy szakmai konferencia hozza közelebb a nagyközönséghez.

A Mandula étteremben novemberben egy vertikális kóstolóval ünnepeljük a fajtát.

Villányi Franc
„Avagy a feketebárányként kezelt bordeaux-i világfajta fejlődéstörténete Villányban” 

Weninger & Gere Cabernet Franc 1993
Weninger & Gere Cabernet Franc selection 1996
Weninger & Gere Cabernet Franc selection 1999 Magnum
Weninger & Gere Cabernet Franc selection 2006
Weninger & Gere Cabernet Franc selection 2009
Weninger & Gere Villányi Franc 2012
Gere Villányi Franc Ördögárok 2015
Tematikus borkóstolóink mindegyike mellé különleges kézműves sajtválogatást, frissen sült kenyeret, Gere 100% Szőlőmag Olajat, illetve vizet kínálunk.

A feltüntetett borsor 2019. november 4-től 2019. december 1-ig kóstolható, kizárólag a Mandula Étterem és borbárban.

A tematikus borkóstoló ára: 26.600,- Ft/fő

Kérdés esetén keressen bizalommal!

Fröhlich Tamás
Head Sommelier
Tel.: +36 30 /620 26 28
Email: tamas@gere.hu