decemberi tematikus_1030x360

Tematikus borkóstoló decemberben

A borvilág egyik legszebb kifejezésének tartom az „óbor” szót. A szakmai leírások szerint az óbor röviden az egy évnél idősebb borok megnevezése. Egy szubjektív részletezés alapján „az a bor, mely már a kellő pincekezelésben részesülvén, egészen vagy legalább részben kifejlődött, törésmentes és palackozható. Ha az újbort palackra fejtve légmentesen eldugaszoljuk, az még évek multán is újbor marad, s igy az óbor tulajdonképpen nem a bor korát, hanem annak fejlődöttségi állapotát jelenti.”

Szerencsére mind a szőlészet, mind a borászat és a kóstolás is tele van saját vélemények lehetőségével, így én is több jelentéstartalommal ruházom föl. Számomra az „óbor” azon érett oxidatív tételeket jelenti, ahol már bővelkedünk tercier aromákban, ahol a tanninok kicsit sem bántóak, ahol az illat- és ízjegyek legszélesebb spektrumával találkozhatunk. Röviden azon borok, amelyek igazán elgondolkodtatnak.

Decemberi tematikus kóstolónk egy személyes ajánlás azokból a borokból, amik az évek során számomra meghatározóak voltak.

Óborok
”Avagy a számomra igazán érett tételek” 

Gere Attila Kárpát Cuvée 2007
Weninger & Gere Cuvée Phoenix 2003
Weninger & Gere Cabernet Sauvignon barrique 2000
Weninger & Gere Merlot selection 1997
Gere Kopár Cuvée 1997 Magnum
Weninger & Gere Cabernet Franc 1993

Tematikus borkóstolóink mindegyike mellé különleges kézműves sajtválogatást, frissen sült kenyeret, Gere 100% Szőlőmag Olajat, illetve vizet kínálunk.

A feltüntetett borsor 2018. december 3-tól 2019. január 6-ig kóstolható, kizárólag a Mandula Étterem és borbárban.

A tematikus borkóstoló ára: 23.700,- Ft/fő

Kérdés esetén keressen bizalommal!

Fröhlich Tamás
Sommelier
Tel.: +36 30 /620 26 28
Email: tamas@gere.hu