erjeszto_madula

Tematikus borkóstoló novemberben

“Le Beaujolais Est Arrivé!”, avagy “A Beaujolais megérkezett!”. A francia éttermek bejáratában így hirdették a 19. század végén az újborok megékezését. A Beaujolais borvidék főfajtájaként ismert gamay pedig világszerte teret hódított a korán szüretelhető, illatos, behízelgő vöröseknek.

Nálunk, a villányi borvidék legtöbbet termelt tétele, a portugieser az, ami ezt a stílust a Szent Márton napi libaételek mellett első vörösborként képviseli. Ugyanakkor az újvilágban zinfandel-ből, riesling-ből, tempranillo-ból és pinot noir-ból is készültek már az évjáratot elsőként bemutató tételek. Hogy Villány mit hoz ki az újborokként is termelhető fajtákból?

Les cépage du vin nouveau a’la Villány      
”Avagy újbor szőlőfajták villányi módra”

Gere Attila Válogatás Portugieser 2005
Gere Attila Válogatás Cédulás 2006
Gere Attila Válogatás Perle (Medoc noir) 2006
Weninger & Gere Pinot noir 2006
Weninger & Gere Pinot noir 2007
Gere  Attila Válogatás Temranillo 2006
Weninger & Gere Tinta 2007

Tematikus borkóstolóink mindegyike mellé különleges kézműves sajtválogatást, frissen sült kenyeret, Gere 100% Szőlőmag Olajat, illetve vizet kínálunk.

A feltüntetett borsor 2017. november 6-tól 2017. december 3-ig kóstolható, kizárólag a Mandula Étterem és borbárban.

A tematikus borkóstoló ára: 10.000,- Ft/fő

Kérdés esetén keressen bizalommal!

Fröhlich Tamás
Sommelier
Tel.: +36 30 /620 26 28
Email: tamas@gere.hu