szuret_mandula-800x360

Tematikus borkóstoló szeptemberben

A szüret szőlészek és borászok számára az év egyik meghatározó csúcspontja. Itt már eldőlhet, hogy miért is dolgoztunk egész évben, hogy mi kerül a poharakba. Villányban augusztusban már elkezdődik a rozé alapanyagok válogatása. Szeptemberben javában szedik a később vörösborként palackozott portugieser, kékfrankos és pinot noir fürtöket, októberben pedig lekerülnek a syrah, merlot és cabernet fajták is.

Ha viszont száraz meleg nyár és hasonló ősz jellemzi az évjáratot, akkor bizony a szüretidőpontok előrébb kerülhetnek, és a szeptemberi hónap jelentheti a vörösbornak való szüret kezdetét és egyúttal végét is…

A „szeptemberiek”
”Avagy szeptemberi szüretek válogatása…”

Gere Attila Portugieser 2009
Gere Attila Válogatás Perle 2006
Weninger & Gere Phoenix Cuvée 2006
Weninger & Gere Pinot Noir 2007
Gere Attila Kékfrankos Prestige 2003
Gere Attila Cabernet Sauvignon barrique 2003 Magnum
Gere Attila Kopár Cuvée 2002 Magnum

Tematikus borkóstolóink mindegyike mellé különleges kézműves sajtválogatást, frissen sült kenyeret, Gere 100% Szőlőmag Olajat, illetve vizet kínálunk.

A feltüntetett borsor 2017. szeptember 4-től 2017. október 1-ig kóstolható, kizárólag a Mandula Étterem és borbárban.

A tematikus borkóstoló ára: 12.000,- Ft/fő

Kérdés esetén keressen bizalommal!

Fröhlich Tamás
Sommelier
Tel.: +36 30 /620 26 28
Email: tamas@gere.hu